Karamellás-almás pite
2013. október 20. vasárnap, 21:53

Karamellás-almás, de nem amerikai

A tésztához:
270 gramm liszt
150 gramm margarin
1 kávéskanál só
6 evőkanál hideg víz

A hozzávalókat, lisztet, sót, margarint és a 6 evőkanál vizet összegyúrjuk, hogy a tésztánk egynemű legyen.
Kettéválasztjuk, majd a feléből köralakot nyújtunk, és a formába helyezzük. A tészta másik feléből téglalapot nyújtunk, 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk (ezzel rácsozzuk majd be a pite tetejét).

Töltelék:
12 alma tisztítva, szeletelve

A karamellhez:
100 gramm vaj
0,5 dl víz
100 gramm fehér cukor
100 gramm barna cukor
1 teáskanál fahéj
3 evőkanál liszt

A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a 3 kanál lisztet, továbbá a fehér és barna cukrot, 1 teáskanál fahéjat, végül hozzáöntjük a vizet. Ebből folyékony, csomómentes karamellt kapunk. A tésztát körbevágom, és villával szépen mintákat húzok bele.

Az előkészített formánkat megtöltjük almával, a rácsokat ráillesztjük, és a karamellt próbáljuk a lyukakon keresztül befolyatni az almák közé. A tetejére is mehet.

Kb. 180-200 fokon 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Keresés

Google-ajánlat