Amaretti
2021. április 18. vasárnap, 18:50

Egy kis olasz, egy kis mandula

Hozzávalók
1 db tojásfehérje
100 g mandulaliszt
100 g porcukor
1 csipet só
5 ml mandulaaroma

Amaretti
A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a mandulaaromát és a csipet sót. Verjük fel kissé habosra, de ne kemény habbá.
Öntsük bele a mandulalisztet (finomra darált mandulát) és a porcukrot. Ezután keverjük egyneművé. Tojás méretétől függően, változhatnak az arányok. Ha esetleg túl lágynak találnánk, adjunk hozzá még mandulalisztet és porcukrot.
Takarjuk le fóliával, és hűtőben pihentessük legalább egy órát.
Egy teáskanál segítségével adagoljuk ki, és enyhén vizes kézzel formázzunk belőlük golyókat, így nem fog ragadni a kezünkhöz. Végül porcukorban forgassuk meg őket.
Helyezzük sütőpapírra a golyókat, végül nyomkodjuk meg őket.
Légkeveréses fokozaton süssük meg őket, 12-13 perc alatt elkészülnek.

 

Keresés

Google-ajánlat