Kívül-belül sajtos rúd
2020. július 22. szerda, 19:17

Mesterelbűvölő sós sütemény

 Hozzávalók (4 tepsire)
40 dkg rétesliszt
2 tk. só
2 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
4 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint szezámmag és/vagy reszelt sajt a rudak megszórásához

Elkészítés
A sót a szódabikarbónával együtt a lisztbe keverjük, a vajat elmorzsoljuk, majd a reszelt sajttal, a négy tojás sárgájával és a tejföllel összegyúrjuk. Cipóra formázzuk és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, egy sütőpapíros tepsibe helyezzük és megkenjük a tojás sárgájával, behintjük reszelt sajttal. 180 fokon hőlégkeveréssel aranybarnára sütjük.

 

 

Keresés

Google-ajánlat