Nyelv a játékban / játék a nyelvben
2017. október 03. kedd, 20:53

Az Országos Széchényi Könyvtár KönyvTÁRlat rendezvénysorozata Játékos Évadjának nyitóestjén 2017. október 19-én, csütörtökön 17 órakor a fenti címmel előadást tartok. Megtisztelő, hogy a nemzet színésze, Bodrogi Gyula lesz az est művészvendége.

A rendezvényen készült képek

Az előadás videófelvétele

A Nemzeti Könyvtár irodalmi- és kultúrtörténeti rendezvénysorozata, a KönyvTÁRlat hat sikeres évadot tud maga mögött. Az OSZK mint kutatóhely és mint kulturális rendezvényszervező egy szellemi agoraként is fontos szerepet tölt be a főváros és az ország tudományos-kulturális életében. Kiemelt emlékévek mentén ezért tematikus évadokba szervezzük a KönyvTÁRlat sorozatunkat is, mely telt házzal működik az utóbbi években az NKA támogatásnak köszönhetően.

A rendezvény mai struktúrája évek folyamán alakult ki: egy központi tematika köré szerveződik nyolc est, amely mindegyike három pillérre épül: egy meghívott, rangos főelőadó közel 40 perces előadása nyitja az estet, ezt egy tízperces blokk követi, mely során a Nemzeti Könyvtár egyik kutató munkatársa ismerteti a könyvtár témához kapcsolódó kincsét (kéziratát, régi nyomtatványát, kódexét, stb.); az estet pedig egy művészi produkció (színházi előadás, zene, ének, kamarakoncert, tánc, stb.) zárja. Az est során ismertetett páratlan dokumentumkincs kizárólag a rendezvény ideje alatt tekinthető meg.

Az előző évadokban fellépett nálunk többek között: Koltai Róbert, Sebestyén Márta, Lázár Katalin, Fesztbaum Béla, Szinetár Miklós, Verebes István, Kun Miklós, Vásáry Tamás, Kepes András, Réz András, Tari Annamária, Balázs Géza, Csókay András, Tverdota György, Vekerdy Tamás, Rockenbauer Zoltán, Saly Noémi, Pál Feri atya.

Az 2017/2018-as 7. évad címe: JÁTÉKos évad,központi tematikája a játék. Az előadásokat e központi témához csatoljuk: logika; nyelvi játékok; játék a zenében; TV és kvíz-játékok; irodalom; játék a színpadon (színház, opera, bábművészet); a mesék világa; tánc; sport, stb, s reményeink szerint a 8 alap-estet tavasztól kiegészítő, ún. bónusz-estek is kiegészítik. Az estekre mindig csütörtökön délután 17 és 19 óra között kerül sor az Országos Széchényi Könyvtár Dísztermében.

 

oszk plakat 2017 oktober kis

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat