Répatorta 2021
2021. április 06. kedd, 12:09

Húsvétkövető

Száraz hozzávalók:
220 g liszt (lehet gluténmentes)
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk gyömbér, fahéj, kardamon, szerecsendió - mindenből 1 tk
2 g só
fél g fehérbors
100 g dió/mandula/mogyoró közepesen durvára vágva - összesen 100 g, lehet vegyesen vagy csak az egyik

Nedves hozzávalók:
350 g barna nádcukor (vagy: 250 g kókuszvirágcukor és 100 g eritrit)
4 tojás
1,5 dl növényi olaj (legjobb a szőlőmag a semleges íze miatt)
1 tk vaníliakivonat
4 ek friss narancslé
1 bio narancs héja
350 g reszelt répa

Krém:
400 g krémsajt (lehet laktózmentes)
100 g vaj (lehet biomargarin)
100 g porcukor (lehet fele kókusz, fele eritrit, de ekkor barnább lesz a színe)

Összeállítás:
Egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót. Egy másikban a tojásokat habosra keverjük kézi robotgéppek a cukorral, majd hozzá minden egyéb nedves hozzávaló. Ehhez hozzákeverjük a magvakat, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, legvégül a répát.
Egy csatos formát(24 cm-es) sütőpapírra kibélelünk alul és oldalt is, majd beleborítjuk a masszát, és előremelegített sütőben 180 fokon kb 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó e, mert semelyik sütő nem süt úgy ahogy rá van írva, ezt már tudjátok. :) Csak akkor dolgozunk vele, ha teljesen kihűlt.
A krém hozzávalóit szobahőmérsékleten keverjük össze.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat