Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Sharlotka orosz almatorta |
2020. október 05. hétfő, 09:25 |
Sharlotka, orosz almatorta 8 kisebb darab alma (kb. 800 gramm) 3 darab tojás 100 gramm cukor 1 tasak vaníliás cukor 125 gramm liszt 1 evőkanál vaj 2 evőkanál citromlé A sütőt előmelegítjük 180 fokon. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Lecsepegtetjük a citromlével, elkeverjük. Egy tálban habosra keverjük a tojást a cukrokkal, hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük. Egy kerek formát kivajazunk, majd beletesszük az alma felét. Rácsorgatjuk a tészta felét, majd rászórjuk az alma másik felét, a végén rálocsoljuk a maradék tésztát. Egy spatulával kissé összekeverjük, hogy a tészta mindenütt körbeölelje az almadarabokat. A sütőbe toljuk és körülbelül egy óra alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk. |