Sharlotka orosz almatorta
2020. október 05. hétfő, 09:25

Sharlotka, orosz almatorta

8 kisebb darab alma (kb. 800 gramm)

3 darab tojás

100 gramm cukor

1 tasak vaníliás cukor

125 gramm liszt

1 evőkanál vaj

2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokon.

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Lecsepegtetjük a citromlével, elkeverjük.

Egy tálban habosra keverjük a tojást a cukrokkal, hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük. Egy kerek formát kivajazunk, majd beletesszük az alma felét. Rácsorgatjuk a tészta felét, majd rászórjuk az alma másik felét, a végén rálocsoljuk a maradék tésztát. Egy spatulával kissé összekeverjük, hogy a tészta mindenütt körbeölelje az almadarabokat.

A sütőbe toljuk és körülbelül egy óra alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.

 

Keresés

Google-ajánlat