Adventi gyömbéres keksz (spekulatius)
2019. december 28. szombat, 15:57

Svéd gyömbéres keksz. Még jobb, mint az ikeás. 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt

15 dkg barnacukor

10 dkg vaj

5 evőkanál méz

2 teáskanál gyömbér

2 db tojássárgája

1 teáskanál fahéj

fél teáskanál szódabikarbóna

1 késhegynyi szegfűszeg

1 késhegynyi sütőpor

1 csipet só

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a gyömbért, a fahéjat, a sót, a szegfűszeget. Add hozzá a cukrot, a vajat, a tojássárgát, csorgasd hozzá a mézet, és dolgozd össze.

Könnyen formázható, rugalmas tésztát kell kapnod. Ha túl ragacsos, szórj még hozzá lisztet. Készíts belőle gombócot, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd ki egy-két milliméteresre a tésztát több részletben, és szaggasd ki különféle kiszúrókkal vagy kekszformával.

Rendezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt.

Hagyd a tepsiben kihűlni, mert a kekszek melegen könnyen törnek.

 

 

rec adventi-gyomberes-keksz

 

Keresés

Google-ajánlat