Almás-fahéjas muffin, kétféleképpen
2012. január 07. szombat, 22:42

Karácsonyi-téli illatgyáros "muflinok"

 

Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók: 2 alma (meghámozva, kis kockákra vágva), 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj, 100 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg mandula (durvára aprítva), 1 tojás, 1 dl olaj, 3 dl zsíros tej.

Ügymenet: Sütőt bekapcsolni 180 fokra! A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzáadtam az almát; egy másik tálban kikevertem a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítettem, és fakanállal gyorsan összekevertem (nem szabad túl sokáig keverni). Papírkosárkával bélelt muffintepsibe kanalaztam, és irány az előmelegített sütő. Kb. 25 perc alatt kész is van.

 

almasmuffin

Fahéjas-almás muffin

Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 3 savanykás alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 1/2 dl tej

A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjuk. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat