Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Almás-fahéjas muffin, kétféleképpen |
2012. január 07. szombat, 22:42 |
Karácsonyi-téli illatgyáros "muflinok"
Almás-fahéjas muffin Hozzávalók: 2 alma (meghámozva, kis kockákra vágva), 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj, 100 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg mandula (durvára aprítva), 1 tojás, 1 dl olaj, 3 dl zsíros tej. Ügymenet: Sütőt bekapcsolni 180 fokra! A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzáadtam az almát; egy másik tálban kikevertem a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítettem, és fakanállal gyorsan összekevertem (nem szabad túl sokáig keverni). Papírkosárkával bélelt muffintepsibe kanalaztam, és irány az előmelegített sütő. Kb. 25 perc alatt kész is van.
Fahéjas-almás muffin Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 3 savanykás alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 1/2 dl tej A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk. A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjuk. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk.
|