Almás-fahéjas torta
2019. szeptember 18. szerda, 19:56

Őszváró

Hozzávalók:

Tészta:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:
4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Keresés

Google-ajánlat