Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Amerikai csokis meggyes tekercs |
2012. január 07. szombat, 21:51 |
Nem egyszerű, de megéri a fáradságot. Hozzávalók
Tészta: 6 tojás 6 evőkanál cukor fél csomag sütőpor 2 evőkanál kakaópor
Krém: 1,25 dl tejszín 25 dkg cukor 10 dkg sötét kakaópor 2,5 dkg tejpor 30 dkg Rama sütőmargarin 30-35 dkg meggy/málna
Elkészítés Tészta: tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a kemény fehérjébe forgatjuk. A kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 1 cm vékony lapot kenünk belőle. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. (Ne száradjon ki! Langyos állapotában feltekerjük.) Krém: a tejszínt felforraljuk, a cukrot, a tejport és kakaóport szárazon elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a forró tejszínhez adjuk. A tűzről levéve beleaprítjuk a Ramát, keverjük, amíg elolvad benne. Lapos tálcára tesszük, majd a hűtőbe. Ha teljesen kihűlt, kézi mixerrel átkeverjük, de nem habosítjuk fel, hogy szép sötét maradjon. A piskótára a krém kétharmadát rákenjük, belenyomkodjuk a meggyet (málnát). Szorosan feltekerjük a piskótát, bekenjük a külsejét a maradék krémmel, egy villa segítségével megcsíkozzuk, a maradék gyümölccsel (mandulával, csokireszelékkel stb.) díszítjük. |