Amerikai csokis meggyes tekercs
2012. január 07. szombat, 21:51

Nem egyszerű, de megéri a fáradságot.


Hozzávalók

 

Tészta:

6 tojás

6 evőkanál cukor

fél csomag sütőporcsokistekercs

2 evőkanál kakaópor


Krém:

1,25 dl tejszín

25 dkg cukor

10 dkg sötét kakaópor

2,5 dkg tejpor

30 dkg Rama sütőmargarin

30-35 dkg meggy/málna

 

Elkészítés

Tészta: tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a kemény fehérjébe forgatjuk. A kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 1 cm vékony lapot kenünk belőle. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. (Ne száradjon ki! Langyos állapotában feltekerjük.)

Krém: a tejszínt felforraljuk, a cukrot, a tejport és kakaóport szárazon elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a forró tejszínhez adjuk. A tűzről levéve beleaprítjuk a Ramát, keverjük, amíg elolvad benne. Lapos tálcára tesszük, majd a hűtőbe. Ha teljesen kihűlt, kézi mixerrel átkeverjük, de nem habosítjuk fel, hogy szép sötét maradjon. A piskótára a krém kétharmadát rákenjük, belenyomkodjuk a meggyet (málnát). Szorosan feltekerjük a piskótát, bekenjük a külsejét a maradék krémmel, egy villa segítségével megcsíkozzuk, a maradék gyümölccsel (mandulával, csokireszelékkel stb.) díszítjük.

 

Keresés

Google-ajánlat