Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Anyu-féle zserbó |
2013. december 29. vasárnap, 18:21 |
Megtanultam. Tészta: 3 dkg élesztőt kevés cukorban langyos cukorral felfuttatunk. 40 deka lisztben 20 deka zsírt elmorzsolunk, hozzáütjük két/négy tojás sárgáját, egy csipet sót, kevés cukrot, belekeverjük az élesztős tejet, szükség szerint tejfölt. Alaposan tésztává dolgozzuk.
Töltelék: 40 deka darált dió, ízlés szerint cukor, vaníliás cukor vagy citrom leve (+ aki szereti: mazsola)
A tésztát kelesztés után három részre választjuk. Kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, házi baracklekvárral megkenve a tésztát megtöltjük a diós töltelékkel. Villával kilyuggatjuk. Megsütjük. Ha kihűlt, vajas csokimázzal bevonjuk a tetejét. |