Anyu-féle zserbó
2013. december 29. vasárnap, 18:21

Megtanultam.

Tészta:

3 dkg élesztőt kevés cukorban langyos cukorral felfuttatunk.

40 deka lisztben 20 deka zsírt elmorzsolunk, hozzáütjük két/négy tojás sárgáját, egy csipet sót, kevés cukrot, belekeverjük az élesztős tejet, szükség szerint tejfölt. Alaposan tésztává dolgozzuk.

 

Töltelék:

40 deka darált dió, ízlés szerint cukor, vaníliás cukor vagy citrom leve (+ aki szereti: mazsola)

 

A tésztát kelesztés után három részre választjuk. Kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, házi baracklekvárral megkenve a tésztát megtöltjük a diós töltelékkel. Villával kilyuggatjuk. Megsütjük.

Ha kihűlt, vajas csokimázzal bevonjuk a tetejét.

 

Keresés

Google-ajánlat