Az illemszabályok és az élet keménységéről
2020. január 28. kedd, 18:44

Protokollkommunikáció Facebook-oldal ötlete a Budapesti Corvinus Egyetemen meghirdetett ugyanilyen című kurzusból ered.

 

Nagyon sokat készültem a témakörből az utóbbi időben, ám a kurzus idén egyelőre nem indul. De hogy a hallgatóim se maradjanak protokoll-tudnivalók és illemcsemegék nélkül, és a sok-sok órányi előkészületem se legyen hiábavaló, elindítottam az oldalt, amelyre minden nap feltöltök egy illemszabályt.

 

Érdemes megjegyezni, hogy egyik „szabály" sincsen kőbe vésve. Sokkal inkább ötletek, tanácsok, amelyeket a szituációtól függően rugalmasan érdemes kezelni. Például az öltözködésben az itt megmutatott tanácsok mellett mindig figyelembe kell venni az alkalmat, a partner(eke)t, az évszakot, napszakot, időjárást stb. – és legfőképpen az egyéniséget! Azt viszont fontosnak tartom, hogy minél többen minél udvariasabban, minél nagyobb odafordulással, empátiával bánjunk egymással. Néhány szabály ezt szolgálja, mások a hatékonyabb én-reprezentációt a szakmai-üzleti életben; a továbbiak pedig érdekességek, információbonbonok.

Egyszer régen olvastam (de nem találom azóta a forrását, ezért nem pontosan idézem fel), hogy az udvariasság olyan, mint egy levegővel töltött matrac: nincs benne valódi tartalom, mégis kényelmesebbé teszi az élet keménységét.

 

Örömmel ajánlom tehát az oldalt mindazoknak, akik nagyobb figyelmet szeretnének szentelni az udvarias kommunikációnak, az illő viselkedésnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat