Banános muffin csokifalatokkal
2012. január 07. szombat, 22:30

Egy ottmaradt banánból remek uzsonna...

Hozzávalók

10 dkg vaj

10 dkg tejcsokoládé

15 dkg finomliszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

2 kávéskanál sütőpor

1 ½ kávéskanál szódabikarbóna

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

1 csipet só

1 nagyobb érett, puha banán

1 tojás

2 ½ dl tej

15 dkg cukor

 

 
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük, és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A vajat folyósra olvasztjuk, és amíg kihűl, a csokoládét apró, de észrevehető méretű darabokra vágjuk.
2. A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csokidarabokat összekeverjük. Ezután a banánt villával pépesre nyomkodjuk, majd a tojást, a tejet, a cukrot és az olvadt, kihűlt vajat simára dolgozzuk.
3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a kancsó tartalmát, fakanállal úgy-ahogy összevegyítjük, aztán hozzáadjuk a banánpépet, és még keverünk rajta párat.
4. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük.

 

 rec bananosmuffin

 

Keresés

Google-ajánlat