Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Banános muffin csokifalatokkal |
2012. január 07. szombat, 22:30 |
Egy ottmaradt banánból remek uzsonna... Hozzávalók 10 dkg vaj 10 dkg tejcsokoládé 15 dkg finomliszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 kávéskanál sütőpor 1 ½ kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió 1 csipet só 1 nagyobb érett, puha banán 1 tojás 2 ½ dl tej 15 dkg cukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük, és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A vajat folyósra olvasztjuk, és amíg kihűl, a csokoládét apró, de észrevehető méretű darabokra vágjuk.
2. A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csokidarabokat összekeverjük. Ezután a banánt villával pépesre nyomkodjuk, majd a tojást, a tejet, a cukrot és az olvadt, kihűlt vajat simára dolgozzuk.
3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a kancsó tartalmát, fakanállal úgy-ahogy összevegyítjük, aztán hozzáadjuk a banánpépet, és még keverünk rajta párat.
4. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük.
|