BG60
2019. október 31. csütörtök, 08:26

Egykori egyetemi oktatóm, mentorom, tanszékvezetőm, Balázs Géza professzor ma 60. 

Tegnap ünnepeltük, két kedves diákja, pártfogoltja, munkatársa, Blankó Miklós és Pölcz Ádám szervezésében. Voltak köszöntők, díjak, torta és ünnepi esszékötet, hatvannál jóval több kedves barát. 

Isten éltessen sokáig, Géza!

 

cikk bg60 bg

 

Ezzel köszöntöttem a pályámat meghatározó professzort: 

 

Balázs Géza születésnapjára, avagy BG60-stílusgyakorlatok

Egyszerűen

Köszöntöm Balázs Géza professzort az egyetemi tanítványok nevében. Balázs Géza 2000 és 2006 között tanított az ELTE-n, az összes lehetséges kurzusát felvettem a magyar szakon. Nagy létszámú előadásai is tanúskodnak róla: hallgatói számára ő nagybetűs tanár. Tőle kaptam először lehetőséget konferencián szereplésre, cikk publikálására, majd az első könyvem megjelenését is ő támogatta. 2009 és 2016 között tanszékvezetőként a felettesem volt, beleláttam fáradhatatlan munkabírásába és kiterjedt írásmunkásságába, szerteágazó érdeklődési körébe (nyelvészet, nyelvi ismeretterjesztés, néprajz, szemiotika, távoli kultúrák, pálinka), a friss ötletek szintetizálóképességébe – és abba, hogy miként karolja fel mentoráltjait, és segíti őket a pályájuk elindításában. Tisztelettel köszönöm.

Modorosan, közhelyekkel

Nincs annyi szó, nincs elég hang, amely ki tudná fejezni, milyen boldogan és örömteli lelkesedéssel köszöntöm a most hatvanéves Balázs Gézát. Kérem, fogadja oszinte gratulációmat azért a fáradhatatlan oktatói teljesítményért, amelynek mázsás súlyú terhei nyomják nap mint nap a vállát, ám amellyel évente ezrek és ezrek életét teszi könnyebbé, sot mi több, boldogabbá, és váltja valóra minden oktatók álmát: az általa tanított, képzett és motivált hallgatók sora népünk és nemzetünk boldogulását fogja szolgálni, amíg világ a világ. Ezért csak köszönet illetheti, amelyet ezúttal ily módon szándékszik kinyilvánítani lelkes, egykori hallgatóinak kis csapata.

Hivatalosan

Alulírott dr. Veszelszki Ágnes (lakcím, szig., született, anyja neve) ezúton hivatalosan köszöntöm dr. Balázs Géza professzort (lakcím, szig., született, anyja neve), az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem egyetemi tanárát a hatvanadik születésnapján. Egyúttal tanúk előtt kijelentem, hogy oktatóként, kutatóként, tudományszervezőként lényegesen meghatározta a szakmai pályám indulását, amiért e formában is köszönetet nyilvánítok.
Budapest, 2019. október 31-én

Édinyelven

Édes Géza, sok szerivel köszöntelek szülcsinapcsidon. Nagyon köszcsi, hogy sokat foglalkoztál tanciként velünk, diákocskáiddal. Tök jól csinálod! Szóval köszike és puszcsi.

Hashtagesen

#BG60 #születésnap #birthday #geburtstag #elte #tanár #konferencia #könyvek #books #bücher #munkabírás #írás #nyelvészet #szemiotika #mentor #köszönöm

 

A köszöntő megformázva

 

 

 

 

 

Cikk a köszöntőkötetben:

Pálinka- és borivóknak való. In: Blankó Miklós – Pölcz Ádám (szerk.): Az élet éppen elég hosszú. Írások Balázs Géza 60. születésnapjára. Budapest: Inter. 254258. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat