Briwat csirkehússal
2012. július 16. hétfő, 19:37
Marokkói eredetű főétel vagy (kisebb formátumban) köret
 
 
 

 

A csirkehúst (mellét és combját) olajon és hagymán fehérre párolom, sózom-borsozom, sáfránnyal, kardamommal (másik nevén kardamonnal), friss és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezem, egyáltalán nem spórolok az őrölt római köménnyel. Fedő alatt teljesen puhára párolom. Hagyom kihűlni, majd kézzel kis darabokra morzsolom.

Közben előkészítem a tésztát (vagy vékonyra nyújtott leveles tésztát, vagy rétestésztát), csíkokra vágom. Vajat olvasztok, kevés lisztet keverek bele. A lisztes vajjal megkenem a tésztát, és a csík végére húst halmozok. Háromszögformára hajtogatom. Az elkészült húsos tésztákat vagy sütőpapíros tepsire teszem, és sütőben aranybarnára sütöm (könnyebb változat), vagy serpenyőben és olajban sütöm (ekkor biztosan súlyosabb főétel lesz belőle...).

Ízlés szerint szósszal vagy salátával tálalom.

 

Audiovizuális input a Youtube-ról

 

Így néz ki a rétestésztás, sütőben készült változat, sütés előtt és után (három adag seperc alatt elfogyott...):

 

 

rec_briwat

 

 

 
 

Keresés

Google-ajánlat