Citromos-túrós pite. És egy mákos
2015. január 12. hétfő, 18:56

Vettem új mixert, ki kellett próbálni. Ezen:

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg őrölt mandula
15 dkg porcukor
18 dkg vaj
2 tojás
2 evőkanál víz

 

A töltelékhez:
2 tojás
10 dkg cukor
40 dkg édes túró
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé

 

Elkészítése:
A lisztet, a mandulát, a porcukrot és a vajat egy tálba tesszük, és robotgéppel összedolgozzuk. Amikor a tészta kezd összeállni, hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd ismét összedolgozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk (sok liszt kell alá, az enyém nagyon ragadt), és kettőbe osztjuk, a felét egy kivajazott, kerek sütőformába simítjuk.

A töltelék alapanyagait egy tálba tesszük, és jól összekeverjük, ráöntjük a tésztára, és befedjük a másik darab tésztával. 170 fokon sütjük 40 percig, majd hagyjuk kicsit állni, és szeletelhetjük is.

 

Megjegyzés:

(Nagyon vékony tésztát szeretek, vagy pici a kerek pitesütőm, de annyi tészta maradt, hogy még egy mákos variációt is elkészítettem: öt tojás fehérjét felvertem pici citromlével, kb. 10 deka cukorral, ízlés szerinti mákkal, ezt öntöttem rá a második tésztaadagra, és befedtem a körlappá vágott, kinyújtott tésztával. És mivel még mindig maradt tészta, lekvárral összeragasztott linzerkarikák is készültek a maradékból. Szóval valószínű fél adag tészta is elég egy túrós pitéhez.)

 

Keresés

Google-ajánlat