Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Csokoládéfondü |
2012. január 15. vasárnap, 15:18 |
Svájc-idéző édesség Adagok: 4 Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 dl tejszín 1 rúd vanília 1 evőkanál konyak (elhagyható) 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (legalább 70% kakaó) 10 dkg jó minőségű tejcsokoládé mártogatáshoz: gyümölcsök, kekszek, palacsintadarabok
Utasítás A tejszínt a keresztben felvágott vaníliarúddal forraljuk fel. Tegyük bele a konyakot. Közben a csokoládékat törjük kockára, és vízgőz fölött (vagy a mikrohullámú sütőben) olvasszuk meg. A tejszínből vegyük ki a vaníliarudat, és tegyük bele az olvasztott csokoládét. Keverjük össze és tálaljuk melegen. Tipp: A gyümölcsök közül kiválóan alkalmas csokoládéfondühöz az eper, banán, kivi, ananász, mandarin, körte. Alkalmas a mártogatáshoz egyszerű keksz, maradék piskóta, habcsók, puszedli.
Másik változata:Hozzávalók 20 dkg ét tortabevonó 20 dkg cukor 2 dl tejszín kávéskanálnyi liszt 6 dkg margarin 3-4 evőkanál narancslikőr vagy meggylikőr A mártogatáshoz: banán, eper, mandarin, narancs, ananász és meggy, tetszés szerint piskótaszeletek (babapiskóta).
Utasítás A mártogatásra szánt gyümölcsöket felkockázzuk, a banánt vastag karikákra vágjuk. A csokoládét hőálló üvegedényben vagy lábasban, forró víz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a liszttel elkevert tejszínt, a margarint és egy csipet sót. Öt-hat percig állandó kevergetés mellett főzzük, vigyázva, nehogy a lobogó víz belemenjen, mert akkor tönkremegy. Ha sűrű, beleöntjük a likőrt, és áttesszük a fondütálba. A fondükészlet égőjét alacsony fokozatra állítsuk, különben megég az alja!
|