Cukkinis rizottó
2019. szeptember 08. vasárnap, 14:09

Egy "mi van itthon a friss zöldségeken kívül?" főzés eredménye. Két adag vagy egy személynek kétszeri ebéd

Mivel póréhagyma-újhagyma krémlevest főztem, ezért azzal együtt elkészült a zöldségalaplé (a leveshez szánthoz képest háromszor annyi levet készítettem, vegetával). Előkészítettem a hozzávalókat, felvágtam kockákra a cukkinit. Kis vajon megpirítottam egy kisebb bögre bulgurt. Amikor picit kifehéredett a bulgur, hozzáadtam egy merőkanál alaplevet (ment bele néhány szem apróra vágott hagyma is, amit egyáltalán nem bántam). Amint ez a lé elfőtt, átmertem a maradék alaplevet, és beleöntöttem a felkockázott cukkinit, megborsoztam. Mire a bulgur megfőtt, a cukkini még éppen ropogósra párolódott. A végén egy kis vajat és reszelt parmezánt forgattam bele.

Finom és egészséges ebéd (lehet köretként is tálalni, ha valaki húskedvelőbb). 

 

 rec-cukkinisrizotto

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat