Edina-féle cantuccini
2018. január 05. péntek, 20:37

Karácsonyi recept, kapucsínóba mártogató, csoki és mogyoró

Hozzávalók:

4 tojás + 1 sárgája

1 + negyed csésze cukor

2 tk. vaníliaaroma

 

2 csésze liszt

fél csésze kakaó

1,5 tk. szódabikarbóna

fél tk. só

 

1 és negyed csésze magvak (héj nélküli pisztácia vagy mogyoró, mandula)

1 csésze étcsoki(csipsz)

 

Gyártás:

A sütőt 175 fokra melegítjük.

Habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliával. Külön tálba összeszitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sót. A tojáshoz öntjük a lisztes keveréket, összedolgozzuk. Hozzákeverjük a magvakat és az apróra vágott csokit. Kettéosztva, durva kalácsformára alakítva, sütőpapíron 175 fokon kb. 35 percig sütjük.

30 percig hűtjük. Felszeleteljük. A szeleteket oldalukra fordítva 20 (szükség esetén 25, 30) percig 150 fokon szárítjuk (akkor jó, ha roppanós, kemény).

Tejeskávéval, kapucsínóval tálaljuk, mártogatva fogyasztjuk.

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat