Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Edina-féle cantuccini |
2018. január 05. péntek, 20:37 |
Karácsonyi recept, kapucsínóba mártogató, csoki és mogyoró Hozzávalók: 4 tojás + 1 sárgája 1 + negyed csésze cukor 2 tk. vaníliaaroma
2 csésze liszt fél csésze kakaó 1,5 tk. szódabikarbóna fél tk. só
1 és negyed csésze magvak (héj nélküli pisztácia vagy mogyoró, mandula) 1 csésze étcsoki(csipsz)
Gyártás: A sütőt 175 fokra melegítjük. Habosra keverjük a tojást a cukorral és a vaníliával. Külön tálba összeszitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sót. A tojáshoz öntjük a lisztes keveréket, összedolgozzuk. Hozzákeverjük a magvakat és az apróra vágott csokit. Kettéosztva, durva kalácsformára alakítva, sütőpapíron 175 fokon kb. 35 percig sütjük. 30 percig hűtjük. Felszeleteljük. A szeleteket oldalukra fordítva 20 (szükség esetén 25, 30) percig 150 fokon szárítjuk (akkor jó, ha roppanós, kemény). Tejeskávéval, kapucsínóval tálaljuk, mártogatva fogyasztjuk.
|