Fahéjas keksz
2013. január 22. kedd, 22:20

Még nem próbáltam, de jól hangzik...

Hozzávalók: 12,5 dkg olvasztott vaj, 11 dkg cukor, 1 tojás, 1 teáskanál vaníliaaroma, 25 dkg liszt, fél zacskó sütőpor, egy csipet só, valamint cukros-fahéjas keverék a megformált kekszek sütés előtti megforgatásához.

Elkészítés menete: A megolvasztott vajat a cukorral együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát. Végül apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A kész tésztából gombócokat formázunk, majd a cukros-fahéjas keverékben megforgatjuk őket. Sütőpapíros tepisbe tesszük, és ott kilapítjuk őket. Körülbelül 15 perc alatt 150 fokon, légkeverésen megsütjük a kekszeket.

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat