Fahéjpite
2019. december 15. vasárnap, 11:41

Karácsonyváró illatgyáros, fahéjas süti

 

Hozzávalók

24 dkg liszt

5 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

12 dkg vaj

3 tojás

2 csipet só

24 dkg krémsajt

20 dkg barnacukor

250 ml tejszín

3 1/2 evőkanál fahéj

2 teáskanál vaníliakivonat

fél teáskanál szerecsendió

 

Elkészítés

A 20 dkg lisztet, a porcukrot, a sütőport és az 1 csipet sót keverjük jól össze, majd morzsoljuk bele a vajat (nem szabad megolvasztani), végül pedig adjunk hozzá 1 tojást. Ha nem akar összeállni a tésztánk, akkor rakhatunk még pici vizet is bele. Ezután 20 percre tegyük be a hűtőbe, és amíg pihen, addig nekiállhatunk a tölteléknek.

A krémsajtot keverjük ki a barnacukorral, amíg krémes és habos nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a 2 tojást, keverjük el benne, és amikor már összeállt homogén masszává, adjuk hozzá a tejszínt, a 4 dkg lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a vaníliakivonatot és 1 csipet sót, majd keverjük addig robotgéppel, amíg teljesen krémes nem lesz.

Vegyük ki a hűtőből a tésztánkat, nyújtsuk ki a piteformánk méretére, és tegyük bele a kivajazott formába úgy, hogy a tészta szélét vigyük fel a tál oldalára is. Ebbe mehet a fahéjas töltelékünk.

A 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a közepe még egy picit lágy, de ha szükséges, még visszatehetjük 5 percre. Hűtsük ki teljesen, és egy kis tejszínhabbal tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat