Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Fahéjpite |
2019. december 15. vasárnap, 11:41 |
Karácsonyváró illatgyáros, fahéjas süti
Hozzávalók 24 dkg liszt 5 dkg porcukor fél csomag sütőpor 12 dkg vaj 3 tojás 2 csipet só 24 dkg krémsajt 20 dkg barnacukor 250 ml tejszín 3 1/2 evőkanál fahéj 2 teáskanál vaníliakivonat fél teáskanál szerecsendió
Elkészítés A 20 dkg lisztet, a porcukrot, a sütőport és az 1 csipet sót keverjük jól össze, majd morzsoljuk bele a vajat (nem szabad megolvasztani), végül pedig adjunk hozzá 1 tojást. Ha nem akar összeállni a tésztánk, akkor rakhatunk még pici vizet is bele. Ezután 20 percre tegyük be a hűtőbe, és amíg pihen, addig nekiállhatunk a tölteléknek. A krémsajtot keverjük ki a barnacukorral, amíg krémes és habos nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a 2 tojást, keverjük el benne, és amikor már összeállt homogén masszává, adjuk hozzá a tejszínt, a 4 dkg lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a vaníliakivonatot és 1 csipet sót, majd keverjük addig robotgéppel, amíg teljesen krémes nem lesz. Vegyük ki a hűtőből a tésztánkat, nyújtsuk ki a piteformánk méretére, és tegyük bele a kivajazott formába úgy, hogy a tészta szélét vigyük fel a tál oldalára is. Ebbe mehet a fahéjas töltelékünk. A 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a közepe még egy picit lágy, de ha szükséges, még visszatehetjük 5 percre. Hűtsük ki teljesen, és egy kis tejszínhabbal tálaljuk.
|