Fánk formátumú bukta
2016. január 10. vasárnap, 18:59

Hazafelé tartó sízőknek készült legutóbb

Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,7 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
kevés só
2 tojássárgája

lekvár

 

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.

Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.

A tésztakorongok közepébe mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál lekvárt teszünk. Nekünk a barack/eper párosból az epres vált be leginkább.

190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk.

 

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat