Francia almatorta
2012. január 15. vasárnap, 15:47

Orsi barátnőm bevált desszertje

 

Hozzávalók

12 dkg liszt

egy csipet só

12 dkg vaj

12 dkg túró

2 tojás

5 dkg porcukor

2 dl tejföl

4 alma

citromlé

baracklekvár

mandula

 

Utasítás

12 dkg lisztet egy csipet sóval, 12 dkg vajjal és 12 dkg túróval összedolgozunk. Kivajazott-kilisztezett tortaformába tesszük, peremet hagyunk az oldalán. 2 tojást 5 dkg porcukorral habosra keverünk, beledolgozunk 2 dl tejfölt. Felét a tésztára kenjük. 4 almát cikkekre vágunk, és elhelyezzük a tölteléken. Citromlevet cseppentünk rá. Ráöntjük a krém maradékát. 200 C-os sütőben 15 percig sütjük, majd megkenjük baracklekvárral, és újabb 15-20 percig sütjük. Mandulát szórunk rá.

 

 

Keresés

Google-ajánlat