Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Francia almatorta |
2012. január 15. vasárnap, 15:47 |
Orsi barátnőm bevált desszertje
Hozzávalók 12 dkg liszt egy csipet só 12 dkg vaj 12 dkg túró 2 tojás 5 dkg porcukor 2 dl tejföl 4 alma citromlé baracklekvár mandula
Utasítás 12 dkg lisztet egy csipet sóval, 12 dkg vajjal és 12 dkg túróval összedolgozunk. Kivajazott-kilisztezett tortaformába tesszük, peremet hagyunk az oldalán. 2 tojást 5 dkg porcukorral habosra keverünk, beledolgozunk 2 dl tejfölt. Felét a tésztára kenjük. 4 almát cikkekre vágunk, és elhelyezzük a tölteléken. Citromlevet cseppentünk rá. Ráöntjük a krém maradékát. 200 C-os sütőben 15 percig sütjük, majd megkenjük baracklekvárral, és újabb 15-20 percig sütjük. Mandulát szórunk rá.
|