Francia hagymaleves
2012. január 15. vasárnap, 15:33

Csak jó lehet: francia is, hagyma is, leves is ;)

Adagok: 4

 

 

Hozzávalók

1 kg vöröshagyma

1 dl olívaolaj

2 evőkanál liszt

3 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

2 db zsemle

10 dkg sajt

(fehér)bors

mustár

 

 

Utasítás

A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon nagyon megpirítjuk. A majdhogynem megkaramellizálódott hagymát megszórjuk liszttel, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Hozzáadunk 2 teáskanál sót és az apróra vágott fokhagymát. Fehérborssal fűszerezzük, és egy-két fakanálnyi mustárt adunk hozzá.

Legalább 45 percig főzzük. Amikor elkészült, tejszínt keverünk bele, de nem főzzük tovább.

Tálaláskor beleszórjuk a reszelt sajtot, és beletesszük a krutont, vagyis a pirított zsemleszeletet.

 

 

Keresés

Google-ajánlat