Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Francia hagymaleves |
2012. január 15. vasárnap, 15:33 |
Csak jó lehet: francia is, hagyma is, leves is ;) Adagok: 4
Hozzávalók 1 kg vöröshagyma 1 dl olívaolaj 2 evőkanál liszt 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 2 db zsemle 10 dkg sajt só (fehér)bors mustár
Utasítás A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon nagyon megpirítjuk. A majdhogynem megkaramellizálódott hagymát megszórjuk liszttel, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Hozzáadunk 2 teáskanál sót és az apróra vágott fokhagymát. Fehérborssal fűszerezzük, és egy-két fakanálnyi mustárt adunk hozzá. Legalább 45 percig főzzük. Amikor elkészült, tejszínt keverünk bele, de nem főzzük tovább. Tálaláskor beleszórjuk a reszelt sajtot, és beletesszük a krutont, vagyis a pirított zsemleszeletet.
|