Gesztenyés torta
2012. január 22. vasárnap, 22:28
A kipróbált (és nagyon bevált) recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/sutes-nelkuli-gesztenyes-torta.

Hozzávalók

25 dkg gesztenyemassza

12 dkg darált háztartási kekszrec_gesztenyes

12,5 dkg és 5 dkg vaj

12 db babapiskóta

1 vaníliás pudingpor

4 dl és 1,5 dl tej

10 dkg porcukor

rum

2 dl habtejszín

csokireszelék

 

Utasítás

A főzős pudingot megfőzzük a 4 dl tejjel (cukor nélkül), és félretesszük hűlni.

A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, és ha szükséges, kicsi tejjel, hogy ne legyen száraz.

A kapott gombócot szétnyomkodjuk a tortaforma alján egészen a széléig.

A 12,5 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Ha kihűlt a puding, a vajhoz hozzákeverjük.

A pudingos-vajas krém felét rákenjük a gesztenyealapra.

Rátesszük a 1,5 dl rumos (vagy rumos-kávés) tejben megforgatott babapiskótákat.

A maradék pudingos vajjal befedjük a babapiskótákat.

Felverjük keményre a hidegen tartott tejszínt, és rákenjük a tortára. Megszórjuk reszelt csokival.

Egy éjszakára célszerű hűtőbe tenni.

 

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat