Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Gesztenyés torta |
2012. január 22. vasárnap, 22:28 |
A kipróbált (és nagyon bevált) recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/sutes-nelkuli-gesztenyes-torta.
Hozzávalók 25 dkg gesztenyemassza 12 dkg darált háztartási keksz 12,5 dkg és 5 dkg vaj 12 db babapiskóta 1 vaníliás pudingpor 4 dl és 1,5 dl tej 10 dkg porcukor rum 2 dl habtejszín csokireszelék
Utasítás A főzős pudingot megfőzzük a 4 dl tejjel (cukor nélkül), és félretesszük hűlni. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, és ha szükséges, kicsi tejjel, hogy ne legyen száraz. A kapott gombócot szétnyomkodjuk a tortaforma alján egészen a széléig. A 12,5 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Ha kihűlt a puding, a vajhoz hozzákeverjük. A pudingos-vajas krém felét rákenjük a gesztenyealapra. Rátesszük a 1,5 dl rumos (vagy rumos-kávés) tejben megforgatott babapiskótákat. A maradék pudingos vajjal befedjük a babapiskótákat. Felverjük keményre a hidegen tartott tejszínt, és rákenjük a tortára. Megszórjuk reszelt csokival. Egy éjszakára célszerű hűtőbe tenni.
|