Görögország (2010. nyár)
2011. január 23. vasárnap, 19:01

Görög saláta 6/6-os módra

28 diákra és öt kísérőre, azaz 33 személyre

 

Végy egy nagyra nőtt, minél hangosabb Marabut. Áztasd (magadat) legalább 7 napig meleg, tiszta, de homokos Égei-tengervízben. Spékeld meg görög istenekkel és félistenekkel. Locsold meg alaposan ouzóval, metaxával, és ne sajnáld belőle a vörösbort se, legalább 5 literes (kannás) kiszerelést használj. Az ínyencek néhány csepp ciporóval is ízesíthetik.

Ha  mindez kész, alaposan rázd össze (az osztályt). Délelőtt pihentesd, délután süsd aranybarnára, éjszakánként fogyaszd. Tálalhatod tengeri fánkkal és banánnal is.

A séf ajánlása: Ami Görögországban történt, az ott is marad.

 

Keresés

Google-ajánlat