Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Gyigya-féle gesztenyés tekercs |
2013. augusztus 07. szerda, 18:46 |
Hétvégén rokonlátogatóban voltam, ezt az egyszerű receptet az unokatestvéremtől tanultam, és gyorsan ki is próbáltam. A családon teszteltem, igencsak bevált.
Hozzávalók: a piskótához: 4 tojás, cukor, só, liszt, sütőpor; a krémhez: gesztenyemassza (a természetes, ízesítés és cukor nélküli változatot favorizálom), pudingpor, cukor, tej, mascarpone
Elkészítés: Négy tojásból nagy tepsiben lapos piskótát sütünk (a biztonság kedvéért: négy tojásfehérjét sóval-citrommal, majd négy kanál cukorral alaposan felverek, hozzákeverem a sárgáját, sütőport adok hozzá és négy kanál lisztet, alaposan kikeverem). A piskótát konyharuhával feltekerve, tekercsként kihűtöm. Megfőzök egy vaníliapudingot, kihűtöm. Felverem a mascarponét, majd hozzáadom a kihűtött pudingot és a(z értelemszerűen felolvasztott) gesztenyemasszát. A krémmel megkenem a piskótát, feltekerem, hűtőben állni hagyom. A szerencsések pedig felfalhatják. :)
Így nézett ki:
Vagy picit más dekorációval így:
|