Gyigya-féle gesztenyés tekercs
2013. augusztus 07. szerda, 18:46

Hétvégén rokonlátogatóban voltam, ezt az egyszerű receptet az unokatestvéremtől tanultam, és gyorsan ki is próbáltam. A családon teszteltem, igencsak bevált.

 

Hozzávalók:

a piskótához: 4 tojás, cukor, só, liszt, sütőpor;

a krémhez: gesztenyemassza (a természetes, ízesítés és cukor nélküli változatot favorizálom), pudingpor, cukor, tej, mascarpone

 

Elkészítés:

Négy tojásból nagy tepsiben lapos piskótát sütünk (a biztonság kedvéért: négy tojásfehérjét sóval-citrommal, majd négy kanál cukorral alaposan felverek, hozzákeverem a sárgáját, sütőport adok hozzá és négy kanál lisztet, alaposan kikeverem). A piskótát konyharuhával feltekerve, tekercsként kihűtöm.

Megfőzök egy vaníliapudingot, kihűtöm. Felverem a mascarponét, majd hozzáadom a kihűtött pudingot és a(z értelemszerűen felolvasztott) gesztenyemasszát.

A krémmel megkenem a piskótát, feltekerem, hűtőben állni hagyom. A szerencsések pedig felfalhatják. :)

 

Így nézett ki:

 

 rec gesztenyes1

 

Vagy picit más dekorációval így:

 

rec gesztenyes3

 

 

Keresés

Google-ajánlat