Hókifli
2013. augusztus 24. szombat, 09:05

Itt az első hó(kifli).

Bevásárlólista:

Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
csipet só
2 kk cukor
kb 2- 2,5 dl tejföl

Töltelék:
2 tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
vaníliás cukor
csipet só

Elkészítés:

A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel.

A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, beleforgatjuk a darált diót. (A mákost is így készítjük el.)

A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, majd kb. 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A szélére tesszük a tölteléket, feltekerjük, összenyomkodjuk, és kiflire formázzuk. Bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.

Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.

 

 

És egy másik változat, ezt még nem próbáltam. 

Hozzávalók

1 kockamargarin,
1 kis doboz tejföl
40 dkg liszt

Elkészítése
A tésztát összeállítjuk az alapanyagokból, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjk, sütésálló lekvárt vagy mák-, diótölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a másikra, az oldalát lenyomkodjuk. Zsírozott tepsiben rövid ideig sütjük. A kifliket nem kell lekenni semmivel. Akkor van kész, ha nagyobbak és "csörgősek" lettek. Vaníliás porcukorral szórjuk meg.

 

Keresés

Google-ajánlat