Irodalmi motivációs levelek (Balla Fanni)
2013. október 10. csütörtök, 09:41

A Nyugat folyóirat újságírói állást hirdet. A megüresedő posztot több költőnk és írónk is megpályázza. Fogalmazzatok meg egy lényegre törő, 7-8 soros motivációs levelet az adott költő vagy író nevében figyelembe véve az alábbi szempontokat:


• megszólítás (a Nyugat főszerkesztője Ignotus);
• hivatkozás (hirdetés lelőhelye, jelentkezés indoklása, figyelemfelkeltés);
• önéletrajz rövid összefoglalása (lényegi rész, amelyben a munka elnyeréséhez szükséges tapasztalatok, tanulmányok és az elért eredmények találhatók);
• motiváció, célok meghatározása;
• személyiség jellemzése.

 

1. csapat: Babits Mihály (pesti egyetem magyar−francia (később latin) szak; Négyesy László híres stílusgyakorlatai; gimnáziumi tanár)

2. csapat: Móricz Zsigmond (Debrecenben teológiát Pesten jogot és bölcsészetet hallgatott; Négyesy-féle stílusgyakorlat; Újság gyermekrovatának szerkesztője)

3. csapat: Juhász Gyula (pesti egyetem magyarlatin szak; versei a Szegedi Naplóban és a Pesti Naplóban; Négyesy-féle stílusgyakorlat; gimnáziumi tanár)

4. csapat: Kosztolányi Dezső (pesti egyetem magyarnémet szak; Négyesy-féle stílusgyakorlat; Szeged és Vidéke, Bácskai Hírlap és a Pesti Napló munkatársa)

5. csapat: Tóth Árpád (pesti egyetem magyarnémet szak; verseit közli több debreceni lap, A Hét és a Vasárnapi Újság; Esztendő segédszerkesztője; Az Est munkatársa)

 

Keresés

Google-ajánlat