Kannelbulle svéd fahéjas csiga
2019. október 22. kedd, 13:16

Csupa svéd recept jön mostanában szembe

Hozzávalók (kb. 25 csigához):

A tésztához:

35 g élesztő
100 g cukor
3 dl tej
1 tojás
120g vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál kardamom
750 g liszt

A töltelékhez:

100 g vaj
50 g cukor
2 evőkanál fahéj

A kenéshez:

1 tojás
1 evőkanál víz
nagyobb szemű cukor (a díszítéshez)

 

Elkészítése:

A szétmorzsolt élesztőt a langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, majd ráöntjük a tejet. Hozzáadjuk a tészta további hozzávalóit, majd legalább 10 percig gyúrjuk a tésztát. Ezután letakarva félretesszük pihenni fél órára.

Mielőtt elkezdünk dolgozni a tésztával, a felolvasztott vajban elkeverjük a töltelék további hozzávalóit.

A tésztát nyújtófával nagyjából 3 mm-es, egyenletes vastagságúra nyújtjuk, és megpróbálunk téglalap alakot formázni belőle. A tölteléket felvisszük a tészta tetejére, egyenletesen eloszlatjuk, majd a tésztát hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Nagyjából 25 egyforma csigára szeleteljük a tekercset, amelyeket ezután sütőlapo(ko)n, sütőpapírra egymás mellé helyezünk. Egy órára ismét állni hagyjuk letakarva őket, amíg körülbelül kétszeresükre kelnek.

A kenéshez összekeverjük a tojást a vízzel, megkenjük a csigák tetejét, majd a díszítéshez megszórjuk nagyobb, darabos cukorral. 220°C-os sütőben nagyjából 5-6 perc alatt megsütjük.

 

Keresés

Google-ajánlat