Karanténszótár 2. Kor- és kórdokumentum
2022. június 13. hétfő, 10:47

Az Anyanyelvápolók Szövetsége gondozásában jelent meg Veszelszki Ágnes Karanténszótár 2. Kor- és kórdokumentum című kötete.

 

A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére. Ez a nyelven kívüli ok indokolhatja az új szóteremtések robbanásszerű megjelenését. A 2020-as első Karanténszótár még csak 400 szót tartalmazott, a mostani több mint 1200 címszóból áll. A gyűjtemény lenyomata ennek a kornak, és azt bizonyítja, hogy a nyelvi lelemény és játékosság mindig velünk van.

 

Veszelszki Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető docense kötetét Czikkely Panni találó illusztrációi színezik. A könyvbemutatón köszöntőt mond Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöke. Az esemény vendége Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A kiadvány megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

A bemutató időpontja: 2022. június 14. kedd 17 óra, helyszíne: Három Szerb Kávéház (1056 Budapest, Szerb u. 3.).

 

Regisztráció

 

cikk_veszelszki_karanten2.png

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat