Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Kekszek |
2017. december 03. vasárnap, 12:26 |
A lányokkal kekszet is pecsételtünk. Pecsétes keksz Hozzávalók 20 darabhoz: Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Skót vajas keksz • 2 csésze vaj (szobahőmérsékletű) Géppel keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adagoljuk hozzá a lisztet is. Gyúrjuk masszává, majd nyújtsuk deszkán nagyjából másfél centi vastagra. Tetszőleges kiszúróval vághatjuk, majd papírozott tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütjük, de a lényeg, hogy halvány világosra. Porcukorral hintsük meg finoman.
Linzertészta Hozzávalók 50-60 darab kekszhez: 1. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra, alul-felül sütésre.
Forrás: internetes keresés
|