Kifli
2017. december 27. szerda, 11:49

Téli reggelre

35 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 evőkanál tej

 

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.

A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.

Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.

A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.

Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra (alul-felül sütés), és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

 

 

Forrás

 

Keresés

Google-ajánlat