Konfliktuskezelés (Jeneses Dorottya, Gulyás Fanni, Túri Noémi)
2018. november 23. péntek, 14:54

A Thomas/Kilmann-féle konfliktuskezelési stratégiák megismerése után/előtt: munkahelyi szituációs feladatok.

 

Ti vagytok a PR-csapat, és a fületekbe jut, hogy közületek a főnök egyvalakit elő fog léptetni a következő gyűlésen. Az ügyvezető azt az utasítást adja, hogy magatok közül a pozícióra jelöljétek a legmegfelelőbbet.

Az utóbbi időben a főnököd egyre látványosabban flörtöl veled. Ez kínos szituációkat szül a munkaidőben, ezt szeretnéd megbeszélni vele.

A munkahelyed előtt állandó, fizetett parkolóhelyed van, de a főnököd mindig beparkol a helyedre. Egyre kellemetlenebbül érint a dolog, mivel saját pénzből finanszírozod a helyet.

Munkahelyi projekten belül a csapatoddal kitaláltatok egy kreatív ötletet, egy másik csapat azonban ellopja a terveteket, és sajátjaként adja elő a megbeszélésen. A megbeszélés végén titeket vádolnak meg plágiummal.

Privát megbeszélésen a főnököd megosztja veled, hogy leépítések lesznek, és megkér, hogy mondj valakit a csapatodból, akit a legalkalmatlanabbnak találsz arra, hogy továbbra is a cégnél dolgozzon. Mindig ad a véleményedre, és mostanában elégedett a munkáddal.

Gyakornokként dolgozol az egyik banknál, a csoportvezetőd sajátjaként prezentálja az ötleteidet az ügyvezetőnek, amelyekkel sokat dolgoztál. Valahogy szeretnéd megoldani ezt a helyzetet, mert a jövődet is a cégnél képzeled el.

Az osztályodon rajtad kívül egy másik gyakornok is dolgozik. A munkatársaidtól meghallod, hogy ugyanazért a munkáért ő magasabb fizetést kap, mert távoli rokona az osztályvezetőnek.

Középvezetőként fel kellett venned valakit, a főnököd „ajánlására", viszont az illető visszaél a helyzetével, és nem is dolgozik megfelelően.

 

Keresés

Google-ajánlat