Kourabiedes
2014. szeptember 04. csütörtök, 14:50

Görög karácsonyi sütemény

Hozzávalók:

6 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
kb. 12,5 dkg (vagy amennyit felvesz) finomliszt
30 dkg megpörkölt és durvára vágott (édes) mandula vagy mogyoró
2 g őrölt szegfűszeg
porcukor a tetejére

 

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadagoljuk a lisztet, a szegfűszeget és belegyúrjuk a mandulát (vagy mogyorót). Kisebb darabokat szaggatunk belőle, gombóccá formázzuk, vagy vastagra nyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle.

200 fokra felmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A kész süteményeket még azon forrón porcukorba forgatjuk.

 

Keresés

Google-ajánlat