Kuglóf (az 500 grammos)
2019. október 08. kedd, 09:19

Kuglóf
Juhos József receptje a Magyar Konyhából

HOZZÁVALÓK:

500 g vaj
500 g porcukor
500 g tojás (kb. 8-9 db)
500 g liszt
10 g citromhéj, reszelve
1 db vaníliarúd
ízlés szerint őrölt szegfűszeg, kardamom
Elkészítése:
1. A vajat a porcukorral addig keverjük, amíg ki nem fehéredik. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a kikapart vaníliamagokat, a citromhéjat és a fűszereket.
2. Ezután a lisztet egyszerre beletesszük, és laza mozdulatokkal rövid ideig, de azért gyorsan keverjük. A tészta folyós állagú lesz.
3. A kuglófformát vajjal jól kikenjük és belisztezzük (cukorral is körbeszórhatjuk), majd habzsákkal vagy nejlonzacskóval belenyomjuk a tésztát.
4. 190 °C-ra felmelegítjük a sütőt, majd amikor betesszük a tésztát, 170 °C-ra levesszük a hőmérsékletet, és 30-40 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és porcukorral meghintjük.

 

Keresés

Google-ajánlat