Kuglóf
2013. augusztus 24. szombat, 08:52

Életem első kuglófja. Még nem az igazi, de az lesz. :)

Hozzávalók

50 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 dkg friss élesztő
kb. 4 dl tej
4 tojássárgája
10 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
1 csipet só
5-10 dkg mazsola

 

Elkészítés

Az élesztőt kb. 2 dl édes tejben felfuttatjuk.
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a 2 vaníliás cukorral és a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is.
A kimért lisztben elkeverjük a sót, majd több részletben az előző keverékhez adjuk és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk - nálam ez kb. 4 dl szokott lenni (ne legyen túl sok, mert nehéz lesz a tészta). Végül belekeverjük a mazsolát is.
Amikor már jó "hólyagosra" dagasztottuk, egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük (max. a feléig érjen), és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
Előmelegített sütőben sütjük. Ha kivettük, rögtön tálra borítjuk, esetleg megszórhatjuk vaníliás vagy sima porcukorral.

Sütési hőfok: 170°C

 

Forrás: Nosalty

 

rec kuglof

 

Keresés

Google-ajánlat