Lakodalmi barack
2012. január 07. szombat, 22:35

Baracksütemény

 

Hozzávalók:


A tésztához:

  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 75 dkg liszt

 

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • fél deci rum
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg tésztamorzsa
  • 2,5 marék cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

 

Díszítéshez:

  • vérnarancsaroma
  • kristálycukor


Elkészítés:

A tésztához a cukrot, a zsírt, a tojást és a tejet fél óráig keverjük, majd két órát pihenni hagyjuk, végül a liszttel összekeverjük. A tésztából kis golyókat formázunk, és lisztezett tepsire rakva addig sütjük, amíg barnulni kezd.

Amikor kihűltek a tésztalabdák, kikaparjuk a belsejét. A töltelék hozzávalóit összefőzzük. Megtöltjük a kikapart golyókat, kettesével összeragasztjuk.

Vérnarancsaromával megfestjük, cukorban megforgatjuk, és levéllel díszítjük.

 

Keresés

Google-ajánlat