Lávasütemény
2013. augusztus 14. szerda, 14:14

Gyors, egyszerű és nagyon finom desszert.

A 20 deka étcsokoládét 4 dkg vajjal gőz fölött megolvasztom. 2 egész tojást 4 dkg cukorral habbá verek. A csokis masszát óvatosan a habba keverem, hozzáadok még 4 dkg lisztet (elvileg szitálom, na persze). Egynemű masszává keverem.

A hőálló formát kivajazom-megcukrozom: szilikon muffinformát használtam, ott ez a lépés elhagyható. A formákat háromnegyedig töltöm a tésztával, és (mély)hűtőbe teszem dermedni.

Közvetlen a tálalás előtt 200 fokos sütőben 6-8 percig sütöm. Akkor jó, ha elkezd a teteje kérgesedni, és a belseje pedig folyós. Könnyen túl lehet sütni, a hatból három nálam túlsült (úgy sem rossz, könnyű muffinszerű, csak nem félig folyós lávasütemény).

Önmagában vagy gyümölcsöntettel tálalható.

 

rec lavasutemeny

 

 

rec lava4

 

Keresés

Google-ajánlat