Mákos répatorta mascarponekrémmel
2013. április 01. hétfő, 17:51
  • Húsvét utáni könnyű torta, könnycseppmorzsolás mellé:

     

  • 4 egész tojást habosra keverünk 1 kávéskanál val és 1 bögre cukorral,
  • hozzáadunk 10 dkg olvasztott vajat, majd
  • 25 dkg reszelt (nyers) sárgarépát
  • 10 dkg darált mákot, 15 dkg darált diót, 1,5 bögre lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát és 1 kávéskanál sütőport
  • Kerek (22 centis) tortaformában 180 fokon 45 percig (tűpróbáig) sütjük.
  • Míg sül a tészta, elkészítjük a citromos mascarponekrémet: 25 dkg mascarponét, 5 evőkanál citromlével (vagy egy citrom levével) és 3 dkg porcukorral  simára keverünk, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

 

Forrás: Living kitchen

 

 

Íme az eredmény, sajnos csak vizuálisan:

rec makosrepatorta3

 

Keresés

Google-ajánlat