Marokkói burgonyás-zöldséges csirke
2014. február 08. szombat, 15:33

Egyszer láttam, utánkövettem...

Nagyobb fazék (tangine lenne az igazi) aljába olívaolajat öntünk, megforgatjuk rajta a hagymát, fehérre pároljuk rajta a húst (csirkecombot vagy -mellet). Delikáttal, marokkói fűszerkeverékkel (római kömény, sáfrány, szerecsendió), borssal, fokhagymával fűszerezzük. Majdnem készre pároljuk. Ráöntjük a kockára vágott krumplit, szükség esetén sózzuk. Felöntjük hideg vízzel (nem kell ellepnie a víznek). Ráöntjük a zöldségeket (például fagyasztott répa-borsó-kukorica keveréket, kockára vágott cukkinit, olívabogyót, ízlés szerint), borssal, metélőhagymával fűszerezzük. Fedő alatt az egészet készre pároljuk.

 

rec marokkoikrumplis

 

Keresés

Google-ajánlat