Marokkói citromos csirke
2013. január 01. kedd, 16:30

A barátokkal töltött szilveszteri hétvége egyik vacsorája volt. Bevált a recept, ajánlom.

Az egész (nyak és lábak, illetve belsőség nélküli) csirkét egy nagy tálban bepácolom. A pác: citromlé, kevés olívaolaj, víz, apróra morzsolt szárított petrezselyem, vízben feloldott delikát, durvára vágott színesbors, szárított metélőhagyma, kevés bazsalikom, marokkói fűszerkeverék (és lehet adni hozzá apróra vágott fokhagymát is). Több órán át pácolom, néha megforgatom, úgy, hogy a belsejébe is jusson a fűszerléből.

Sütés előtt a bőre alá citromkarikákat, a belsejébe egy egész csokor petrezselyemzöldjét töltök. Előbb fólia alatt, majd anélkül sütöm, amíg omlós és szép aranysárga nem lesz.

Jázminrizzsel, blansírozott mandulával (addig főzöm a mandulát, amíg a héja le nem szedhető, megfosztom a héjától, végül olajon egy serpenyőben megpirítom) és kevés cukorral megdúsított vízben főzött mazsolával vagy aszalt szilvával tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

rec marokkoicsirke

Fotó: PictuRen

 

Keresés

Google-ajánlat