Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Mascarponés brownie |
2013. december 29. vasárnap, 19:44 |
A december 28-i meglepetéslagzi esküvői tortája
A brownie tésztája: 2 dl víz 22 dkg vaj 4 ek. keserű kakaópor 25 dkg finomliszt 40 dkg cukor 1 ek. szódabikarbóna 1 dl natúr joghurt 2 tojás 1 cs. vaníliás cukor
A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, levesszük a tűzről. A lisztet összeforgatjuk a cukorral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk a vajas keverékhez. Beletesszük a joghurtot, tojást, vaníliás cukrot. Kivajazott tepsiben vagy tortaformában, előmelegített, 200 fokos (légkeverésesben 180 fokos) sütőben 20-25 percig sütjük.
Krém: 250 g mascarpone 2 doboz natúr joghurt 3 ek. porcukor 250 ml hulala
A mascarponét összekeverem a joghurttal, hozzáadom a cukrot és a felvert növényi tejszínt. Megkenem vele a tortát.
A krém másik változata: 12 dkg vaj 4 ek. keserű kakaópor 6 ek. natúr joghurt 2 dl porcukor 1 cs. vaníliás cukor 2 dl durvára vágott dió
A dió kivételével megmelegítjük a hozzávalókat. Amikor a cukor megolvadt, belekeverjük a diót. A kihűlt krémmel megkenjük a süteményt vagy a tortát. |