Mascarponés brownie
2013. december 29. vasárnap, 19:44

A december 28-i meglepetéslagzi esküvői tortája

 

A brownie tésztája:

2 dl víz

22 dkg vaj

4 ek. keserű kakaópor

25 dkg finomliszt

40 dkg cukor

1 ek. szódabikarbóna

1 dl natúr joghurt

2 tojás

1 cs. vaníliás cukor

 

A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, levesszük a tűzről. A lisztet összeforgatjuk a cukorral és a szódabikarbónával, hozzáadjuk a vajas keverékhez. Beletesszük a joghurtot, tojást, vaníliás cukrot.

Kivajazott tepsiben vagy tortaformában, előmelegített, 200 fokos (légkeverésesben 180 fokos) sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

Krém:

250 g mascarpone

2 doboz natúr joghurt

3 ek. porcukor

250 ml hulala

 

A mascarponét összekeverem a joghurttal, hozzáadom a cukrot és a felvert növényi tejszínt. Megkenem vele a tortát.

 

 

A krém másik változata:

12 dkg vaj

4 ek. keserű kakaópor

6 ek. natúr joghurt

2 dl porcukor

1 cs. vaníliás cukor

2 dl durvára vágott dió

 

A dió kivételével megmelegítjük a hozzávalókat. Amikor a cukor megolvadt, belekeverjük a diót. A kihűlt krémmel megkenjük a süteményt vagy a tortát.

 

Keresés

Google-ajánlat