Mascarponés-epres pohárkrém
2019. április 18. csütörtök, 14:24

Húsvéti vacsorára készítettem, dupla adagban, az eredeti recepten ízlés szerint változtatva

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
5 dkg fehér csokoládé
2,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
40 dkg eper

 

Az eper felét összenyomkodjuk, és 5 dkg porcukorral felfőzzük. Hagyjuk hűlni.

A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni.

Felverjük keményre a tejszínt.

A mascarponét kikeverjük kevés porcukorral, és hozzáadjuk a fehér csokit és a felvert tejszínhabot.

Az eper másik felét feldaraboljuk.

Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.

Tegyük hűtőbe a fogyasztás előtt!

 

 

Eredeti recept

 

rec eper-poharkrem

 

Keresés

Google-ajánlat