Mascarponés-tejszínes-banános tekert
2014. január 06. hétfő, 22:20

Bevásárlólista: 6/8 tojás, 6/8 ek. cukor, pár csepp citrom, 6/8 ek. liszt, sütőpor, csipet só; legalább 250 g (lehet 500 g is) mascarpone, legalább 200 ml tejszínhab, 4 cs. vaníliás cukor, 1 banán, tortabevonó

A tepsi méretétől függően 6 vagy 8 tojásból piskótát sütünk. Még melegen konyharuhával felcsavarjuk; ha kicsit kihűlt, konyharuha nélkül ismét feltekerjük, teljesen kihűtjük.

Közben felverjük a mascarponét, külön tálban a tejszínt a négy csomag vaníliás cukorral. Óvatosan belekanalazzuk a tejszínt a mascarponéba. Megkenjük vele a piskótát, apróra vágott csokit szórunk rá, elhelyezzük rajta a hosszában félbevágott banánt. Az egészet feltekercseljük. Befóliázva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Jó étvággyal elfogyasztjuk.

 

Keresés

Google-ajánlat