Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Mézes puszedli |
2015. december 15. kedd, 11:37 |
Karácsonyra készülődő ízek és illatok
Hozzávalók: 1. (nagyobb) tál: 50 dkg búzaliszt csipet só 2-2 gramm őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér (vagy ennek megfelelő mennyiségű mézeskalács fűszerkeverék) 12,5 gramm szódabikarbóna
2. tál: 15 dkg vaj (vagy zsír) 10 dkg porcukor 20 dkg méz 3 tojássárgája,
külön: 1 tojásfehérje mazsola vagy mandula a tetejére (lehet)
Elkészítés: 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tepsit sütőpapírral borítjuk. Egy tálban összedolgozzuk a szódabikarbónás, fűszeres lisztet, egy másikban a mézzel, cukorral, vajjal felvert tojássárgáját. A száraz hozzávalókhoz öntjük a mézes-tojásos keveréket. Pogácsakeménységű tésztát kell kapnunk. Bucit formázunk a tésztából, és 10 percre betesszük a hűtőbe. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe helyezzük a puszedliket, bekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. Nyomhatunk mindegyik közepébe egy mazsolát vagy mandulát. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kész is van (vigyázat! könnyen megég!).
|