Mézes puszedli
2015. december 15. kedd, 11:37

Karácsonyra készülődő ízek és illatok

 

Hozzávalók:

1. (nagyobb) tál:

50 dkg búzaliszt

csipet só

2-2 gramm őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér (vagy ennek megfelelő mennyiségű mézeskalács fűszerkeverék)

12,5 gramm szódabikarbóna

 

2. tál:

15 dkg vaj (vagy zsír)

10 dkg porcukor

20 dkg méz

3 tojássárgája,

 

külön:

1 tojásfehérje

mazsola vagy mandula a tetejére (lehet)

 

Elkészítés:

200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tepsit sütőpapírral borítjuk. Egy tálban összedolgozzuk a szódabikarbónás, fűszeres lisztet, egy másikban a mézzel, cukorral, vajjal felvert tojássárgáját. A száraz hozzávalókhoz öntjük a mézes-tojásos keveréket. Pogácsakeménységű tésztát kell kapnunk. Bucit formázunk a tésztából, és 10 percre betesszük a hűtőbe.

Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe helyezzük a puszedliket, bekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. Nyomhatunk mindegyik közepébe egy mazsolát vagy mandulát. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kész is van (vigyázat! könnyen megég!).

 

Forrás

 

 

rec mezespuszedli

 

Keresés

Google-ajánlat