Mézeskalács (2017 edition)
2017. december 09. szombat, 16:59

Puha, és el is fogy. Szóval ezzel megéri mézeskalácsot sütni!

A mérce: 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
– 8 bögre finomliszt (1 kg)
– másfél bögre porcukor
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
– 30 dkg margarin/vaj
– 1 bögre méz
– 3 tojás

 

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.

2. Ezután hozzáadjuk az (akár mikróban) enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások mehetnek a tetejére.

3. Egy villával az egészet átkavarjuk, míg nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal.

4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.

5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra (lehet kisebb is, így pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.

6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!

 

rec kepek mezeskalacs

 

Keresés

Google-ajánlat