Mogyorós-csokis kuglóf
2017. augusztus 28. hétfő, 16:48

Nyárzáró életédesítő

Hozzávalók:

200 g vaj/margarin
150 g porcukor (az eredeti recept 250 grammot javasol, de túl édes volt nekem 200 g-mal is)
1 vaníliás cukor
5 tojás
1 tk rum (elhagyható)
1 csipet fahéj
150 g őrölt mogyoró/dió (én mogyoró + mandula keverékével készítettem)
150 g liszt
1 sütőpor
100 g csokireszelék (vagy inkább ízlés szerint)
Tetejére: 1 tábla étcsoki

Elkészítés:

A hozzávalókat (a mogyoró és a csoki kivételével) robotgéppel összedolgozzuk, 2 percig magas fokozaton keverjük, hozzáadjuk a mogyorót és a csokireszeléket. Kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük. 170 fokon, előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 55-60 percig sütjük. Kihűtjük, tortabevonóval bevonjuk.

 

rec mogyoroskuglof2

 

rec mogyoroskuglof1 

 

Keresés

Google-ajánlat