Muffin alaprecept
2012. május 21. hétfő, 13:51

A legegyszerűbb, legvariálhatóbb és nem zsíros (vajas) muffin

 

(12 db-hoz):

 

- 1 pohár joghurt

- 1 pohár cukor (a joghurtos pohár a mérce)

- 2 pohár liszt (lehet fele rétes-, fele finomliszt)

- fél pohár olaj

- 1 sütőpor

- 2 tojás

(kis zabpehellyel bolondítható még, pl. fél pohár zabpehely, fél pohár finom liszt)

 

Ez az alap. Legjobb variációk:

1) étcsoki (tortabevonó), kókusz, mandula; tetejére mandulaszeletek

2) étcsoki, kakaó, kávé, meggy, tetejére mandula

3) fahéj, alma, narancs

4) vagy akár sósan: natúr joghurttal, olívabogyó, sajt, zöldfűszer, ízlés szerint sonka

 

Sütőt 180 fokra kell előmelegíteni és kb. 20 percig sütni (de érdemes fogpiszkálóval ellenőrizni).

 

 

Keresés

Google-ajánlat