Szófelhő
kommunikáció feladat oktatás műhely tehetséggondozás internet digilektus konferencia média stílus módszertan facebook marketing stilisztika barangoló netszótár internetkommunikáció utazás szövegalkotás borkommunikáció infokommunikáció bormarketing bibliográfia stílusgyakorlat kreatív írás digital_communication digilect emotikon tipográfia írásgyakorlat pályázat marketolingvisztika retorika digitális_kommunikáció prezentáció emoticon communication visual_communication önéletrajz visualisation reklám életrajz szövegértés tárgyalástechnika vizuális kommunikáció folyóirat üzleti kommunikáció meme szövegértelmezés vizuális_kommunikáció szövegelemzés énmárka szövegnyelvészet memes vizualitás szöveggondozás
Mustáros-tejszínes garnéla |
2013. december 29. vasárnap, 19:47 |
Az Una mas spanyol étterem alapján saját utángyártmány
A friss vagy mélyfagyasztott kis garnéláról (gambas) leszedem a páncél maradékát (ha van rajta). Olívaolajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Rádobom a garnélát (gyorsan dolgozom, mert apróra összemegy a garnéla), sózom (delikátozom, picit túlsózom, nem szerelem okán, hanem mert a tejszín majd úgyis felszívja a sót), borsozom. Rákanalazok francia mustárt (magosat, lehetőség szerint). Átforgatom. Felöntöm tejszínnel, egyszer megrottyantom. Gnocchi, tagliatelle típusú tésztával vagy rizzsel tálalom (beleforgatom a szószba a köretet).
|