Mustáros-tejszínes garnéla
2013. december 29. vasárnap, 19:47

Az Una mas spanyol étterem alapján saját utángyártmány

 

A friss vagy mélyfagyasztott kis garnéláról (gambas) leszedem a páncél maradékát (ha van rajta).

Olívaolajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát. Rádobom a garnélát (gyorsan dolgozom, mert apróra összemegy a garnéla), sózom (delikátozom, picit túlsózom, nem szerelem okán, hanem mert a tejszín majd úgyis felszívja a sót), borsozom. Rákanalazok francia mustárt (magosat, lehetőség szerint). Átforgatom. Felöntöm tejszínnel, egyszer megrottyantom.

Gnocchi, tagliatelle típusú tésztával vagy rizzsel tálalom (beleforgatom a szószba a köretet).

 

 

rec mustarosgarnela

 

 

 

 

 

Keresés

Google-ajánlat